Ako ste kojim slučajem odlučili u potpunosti prihvatiti obilježavanje Halloweena iliti Noći vještica (kako ga mi običavamo nazivati), onda bi bilo u redu da pokažete da vašem konzumerizmu nema granica i opskrbite se naramkom prigodnih gadgeta, sitnarija i inih potrepština koji će u vaš dom i njegovu okolinu unijeti onaj pravi spooky konzumeristički duh. Da ne lutate kao guske u magli, najzanimljivije gadgete (bar one koji su nama najzanimljiviji) smo vam skupili na jedno mjesto.

Disco kuglaIako vam već desetak godina svi govore da je disco mrtav, nema razloga da se prepustite kolektivnom mišljenju i prihvatite tu tezu. Ako ju ne želite prihvatiti, ne preostaje vam drugo nego organizirati pravu Halloween disco zabavu, a nema dobrog disca bez disco kugle. Da nisu sve kugle iste, dokazuje ova na slici. Stotine sitnih zrcala oblikuju lubanju, a upotpunjavaju se s dva LED svjetla koja bi trebala predstavljati oči. Sama je montaža vrlo jednostavna, a pogon joj je osiguran putem baterija. Kuglu možete nabaviti ovdje za 40 dolara.

USB lubanjaUSB stickovi danas su dostupni u svim mogućim bojama i oblicima, pa bi bilo stvarno čudno da ne postoji kakav prigodni Halloween USB stick. Od raznih zombija, vampira i inih, odabrali smo ovaj stick lubanju. Razlog je sasvim jednostavan, prigodni gadgeti su vrlo često malo (a često i malo više) nezgodni za svakodnevnu uporabu ili joj bar nisu prilagođeni, ali ova lubanja je nešto što će vam vjerojatno dobro poslužiti i u ostatku godine, jer dovoljno je mala, a nije prenapadna. Kapacitet ovoga sticka je 2GB, a cijena mu je 20 dolara. Dobavljivo ovdje.

Kostur boksačKostur boksač je još jedan od onih korisnih gadgeta, jer nije sam svrha sebi. Uostalom iz same slike je jasno da se radi o mehaničkoj olovci koja je samo prigodno uređena kosturom-boksačem. Dovoljan je jedan stisak na dugme i vaša olovka će biti spremana za pisanje, a uz to će kosturu upaliti crveno svjetlo u očnim dupljama i natjerati ga da izvede koji boksački udarac. Cijena mu je 2,5 dolara, a dobavljivo je ovdje.



Maglomat Sljedeći je gadget jedan od onih koji nas dovode u nedoumicu, jer ne znamo kako bismo ga točno nazvali. Kod Amera je ustaljen naziv fogger, a kod nas bi onda možda mogao biti maglomat. Iako se teško oteti dojmu da je besmisleno proizvoditi svoju maglu, a pogotovo kupiti stroj koji to radi za vas, nećemo puno razmišljati o smislu, jer je ipak većina stvarčica ovdje besmislica. No ako želite pravi američki štih halloveena, očito će vam trebati i jedan "maglomat", pa smo za vas odabrali ovaj koji se ne bavi pukim ispuštanjem magle, već ispušta mjehuriće ispunjene njome. Kad se mjehurići rasprsnu dobivate maglu. Cijena mu je 60 dolara, a dobavljiv je na Amazonu.

ZombiZombi, pravi živi zombi, to je ono što vam je sada neophodno. Dobro, ovaj nije ni pravi, ni živi, ali se zato kreće, a vi njime upravljate putem daljinskog. Simpatična prigodna stvarčica kojom ćete dokazati sebi da nikada niste odrasli, već ste samo autiće na daljinsko upravljanje zamijenili zombijima. Cijena mu je 30 dolara, a narudžba se može obaviti ovdje.




Naljepnice za boce Ove prigodne naljepnice za boce vam moraju razigrati maštu, pogotovo ako ste ljubitelj trash horor filmske B produkcije. Set naljepnica dolazi s poznatim natpisima tipa Rat Poison ili Zombie Virus, i ako da su stvorene da ih zamijenite s naljepnicama na cugi koju ste pripremili za Halloween party. Nažalost, koliko god tražili, nismo uspjeli pronaći nekoga tko ih ima u ponudi, već se kod ovog artikla redovno nailazi na natpis da su sve zalihe prodane. Očito je ovo jedna od stvari koja je dosta popularna, pa se za ukrašavanje svojih boca ipak treba pobrinuti nešto ranije, a ne samo par dana prije Halloweena.

Sat s lubanjomSat s lubanjom je u ovoj prigodi namijenjen amo onima koji paze na sve detalje. Većina ljudi misli da je dovoljno maskirati se, ali zato uvijek možete pokazati ljudima da ste pravi perfekcionist i da ništa ne prepuštate slučaju. Neka svaki dio vašeg tijela bude u skladu s Halloweenom, pa tako i ručni zglob. Za 25 dolara, možete svoj sat vulgaris zamijeniti ovim prigodnim satom kojega krasi metalna lubanja. Dobavljivo ovdje.


Stalak za svijećuHalloween je vjerojatno trenutak koji sam po sebi podrazumijeva gomilu svijeća i mirisa parafina u zraku, ali ako uz te svijeće ide i oveća količina stimulirajućih sredstava za bezbrižnu alkoholnu večer, treba se pobrinuti da večer stvarno bude bezbrižno. Ako budete stalno morali paziti da svijeće nešto ne zapale, zaboravite na zabavu, zato je uvijek dobro pribaviti i prigodne svijećnjake. Ovaj u obliku lubanje ne samo da daje dobar ugođaj, već je dizajniran tako da mu parafin curi kroz očne duplje. Na vama je samo da nabavite crvene svijeće i gledate kako vaš svijećnjak krvari.


Šiljilo
Budući da je većina ovih stvarčica više smiješna nego strašna, za kraj smo vam ostavili dvije stvarno morbidne, pa ako ih kojim slučajem odlučite nabaviti, možda bi se trebali zapitati jeli vam stvarno mjesto među ljudima. Prva je ovo šiljilo. Vjerojatno već jako dugo ne koristite olovke, ali uz ovakvo šiljilo dođe vam da ponovno pribavite tucet istih. Način uporabe je vrlo jednostavan, olovka ulazi u oko, ostatci izlaze kroz usta.

Palmrest
I na kraju dolazi nešto drugačiji palm-rest. Zašto drugačiji? Jasno je iz slike. Većina palm-restova nalazi se na podlogama za miša i vrlo dobro dođu kod višesatnog surfanja netom. Ruka vam se jednostavno umara zbog neprirodnog položaja, a palmrest pomaže da vam ruka bude u nešto prirodnijem položaju. Budući da znamo za onu poslovicu "ruka ruku mije…" ovdje to dobiva gotovo doslovno značenje, jer ruku odmarate na ruci (doduše ne svojoj). Uz ovu ruku, dolazi i stopalo, koje bi trebalo imati istu namjenu, ali nam se ne čini toliko upotrebljivim, no u svakom slučaju, ako je ovo palmrest kakav želite, onda će stopalo uz njega doći kao zgodan detalj na stolu. Dobavljivo za 20-ak dolara ovdje.
GG
29.10.2008. u 10:56 • 1 KomentaraPrint#