Samsung i8910 Omnia HDOtkako je prvim izdanjem iPhonea Apple započeo touchscreen revoluciju u svijetu mobitela, počela je prava utrka među konkurentima kojima je Sveti gral postalo proizvesti ultimativni iPhone "killer". Izmjenjivali su se modeli raznih proizvođača, a svi su redom bili neprihvatljivo manjkavi, mušičavi, zbunjujući i jednostavno nedovoljno dobri da ugroze pionira multimedijalnih touchscreen mobitela iz Applea. Pomalo neočekivano, prvi pravi iPhone ubojica stiže iz Samsunga, zove se Samsung i8910 Omnia HD, a iPhone 3G pokraj najnovijeg touchsrceen multimedijalnog telefona ima prednost jedino na području dizajna.
Samsung i8910 Omnia HD
No, i prednost u stilu i dizajnu valja uzeti s rezervom jer touchscreen mobiteli slični su kao jaje jajetu, a razlikuju se tek po rijetkim detaljima, poput simbola jabuke na poleđini kućišta. Zašto mislimo kako je Samsung i8910 Omnia HD prvi pravi iPhone "killer"? Prije svega zbog toga što radi sve što i iPhone i to bolje, a za razliku od Appleovog gadgeta, kamera donosi potpunu revoluciju. Naime, iPhone 3G opremljen je dvomegapiskelnom kamerom, bez snimanja videa, a Samsungova Omnia HD snima fotografije u impreisvnoj 8 MP rezoluciji, a stvari postaju još bolje kod snimanja videa. Snimanje u rezoluciji od 1280 sa 720 piksela do sada je neviđeno u svijetu mobilnih telefona, ali Samsung i8910 Omnia HD snima uprvao u toj rezoluciji, višestruko većoj od konkurenata koji su većinom "zapeli" na WVGA rezoluciji.



Samsung posramljuje iPhone i po pitanju kvalitete ekrana i to većom dijagonalom od 3,7 inča (u usporedbi sa 3,5), ali i rezolucijom od 640 x 360 naspram 480 x 320 piksela kod iPhonea. Iako se fotografije snimljene novom Samsung Omniom već mogu naći na Internetu, kao i HD videozapisi, ne možemo dočekati da i sami uhvatimo moćnog Samsunga, pogonjenog Symbianom S60 pete generacije, u šape te uvjerimo (nadamo se) kako itekako postoji prava alternativa Appleovom iPhoneu.




Janko
04.03.2009. u 23:49 • 2 KomentaraPrint#