iPhone budućnostiEuforija oko najnovijeg iPhonea pomalo jenjava, a mnogi se već pitaju što li će Apple iduće izbaciti. Japanski dizajner Mac Funamizu osmislio je nekoliko koncepta novog iPhonea – prvi je Appleov mobitel načinjen gotovo potpuno od stakla, a kod drugog je naglasak na punjaču – baterija mobitela puni se dok vlasnik vježba!

iPhone budućnosti
iPhone budućnosti
Jedini problem kod ovog prekrasnog dizajna su otisci prstiju – svatko tko je ikada pokušao oprati prozore zna kakva je muka skinuti masne otiske. Međutim, ovaj koncept izgleda toliko sjajno da mu je sve oprošteno. Dakle, mobitel bi bio gotovo potpuno proziran, a, naravno, imao bi i touchscreen. Funamizu je zamislio da bi se kroz ovaj prozirni gadget mogli gledati predmeti, a kada bi korisnik “kliknuo” na njih, imao bi pristup raznim informacijama o njemu. Primjerice, ugledate automobil na cesti, pogledate ga kroz svoj čarobni uređaj, prislonite prst na njega i odmah ćete saznati o kojem se modelu vozila radi te koje su njegove performanse. Isto tako može se saznati koju hranu i po kojoj cijeni neki restoran poslužuje, detalji i određenoj zgradi ili kojoj znamenitosti... Izvrsna stvar za one koji vole putovanja, jer bi ovaj uređaj svakako promijenio doživljaj upoznavanja novog mjesta.

iPhone budućnosti
iPhone budućnosti
Jeste li se ikada našli u situaciji da ste zaboravili napuniti bateriju mobitela, stoga je on “crknuo” baš u ključnome trenutku? S ovim uređajem takvih problema nema – baterija se jednostavno može napuniti vježbanjem, zamahivanjem palice ili stiskom ruke. Dok stišćete spravu za vježbanje rukom, možete gledati kako se puni baterija, a usput i pumpati mišiće, a dok zamahujete palicom, što je i bio prvobitni dizajn punjača, možete skupiti dovoljno elektriciteta da napunite bateriju. Osim toga, senzori pokreta na iPhoneu bilježe vaš zamah, stoga možete ujedno igrati na taj način golf! Oprez – to je samo punjenje mobitela, nemojte koristiti palicu za zamahivanje po nekome...
MiB
08.12.2008. u 13:40 • 6 KomentaraPrint#